Kladdig påsktårta a la Paleo

Denna påsktårta måste ni bara prova! Mumsig som bara den utan socker, gluten eller mejeriprodukter! Du kan njuta med gott samvete och hålla kroppen glad 🙂

20 urkärnade dadlar
4 ägg
2 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
4 msk kokosfett
1,5 dl raw kakao
1 tsk salt

1 dl kokosflingor till garnering

Mixa dadlar och ägg till en slät massa.
Blanda i resten av ingredienserna och mixa lite till.

Smörj en 22 cm springform klädd med bakplåtspapper eller penslad med kokosfett och ”bröa” i så fall kanterna med kokosflingor. Häll i smeten och grädda långt ner i ugnen i 200 grader i ca 20 min. Kontrollera konsistensen genom att skaka formen lite lätt så ska det guppa lite i mitten – eller använd en vanlig sticka och då ska det fastna lite på den.

Ställ formen att svalna av på bänken och ställ sen in den i frysen så den sätter sig. Tag fram 30 min innan servering och toppa med färglada frukter, kokosflingor och vispad kokosgrädde!

Ps. Denna går även att göra nötfri genom att byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl ❤

 

 

Lämna en kommentar